20 Ekim 2015 Salı

Karnabahar ve Pancar Au Gratin


Malzemeler:
1 adet Küçük boy Karnabahar
2 Adet Havuç
2 Adet Orta boy Pancar
Zeytinyağı tuz, karabiber

Beşamel sos:
400 ml süt
1/2 soğan
1 defne yaprağı
1 karanfil
1 çay kaşığı muskat
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ

tuz&karabiber
50 gr parmesan peyniri





Orta boy pancarlarını dörde bölün. Karnabaharlarınızı ortaboy parçalara ayırın. Havuçlarınızı ortadan ikiye bölün. Hepsini zeytinyağı ile ovduktan sonra bir fırın kabına yerleştirip 180 C fırında pişirin. 

Sebzelerinizi daha ufak parçalara bölerek başka bir fırın kabına yerleştirin, üzerine hazırladığınız beşamel sosunu döküp üzerine permasan rendeleyip fırına verin. Suda haşlayarak yaptığınız sebzelerden çok daha farklı ve yoğun bir lezzete sahip olduğunu göreceksiniz.

Beşamel sos:
Defne yaprağını karanfil tanesinin yardımıyla soğana saplayıp sütle beraber bir taşım kaynatın ve soğuması için kenara alın.
Sos tenceresinde erittiğiniz tereyağına unu ekleyip 40-50 saniye kavurun. Sütün 1/3’ünü kavrulan una ekleyip bir çırpıcı yardımıyla hızla çırpın.Karışım homojen olduğunda kalan sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Sos hafif kaynamaya başladığında ateşten alın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder