3 Ekim 2015 Cumartesi

Kabak ve Mantarlı Bulgur Pilavı



Son derece mütevazi bir yemektir bulgur pilavı. Ama bir o kadar da faydalı, çünkü tam tahıl olan bulgur, lif, karbonhidrat ve protein bakımından zengindir. Az miktarda yağ ve kalori içerir, B6 ve demir bakımından oldukça zengindir. Sıkça sofralarımda bizle buluşan bulgur pilavının sunumunda birkaç değişiklik yaptığınızda şahane sonuçlar elde etmeniz mümkün.




1 kase bulgur
1 orta boy Soğan
1 adet Sarımsak
1 adet Sivri biber
1 çay kaşığı tane kimyon
Dereotu
5-10 adet Mantar
1-2 adet Kabak






Zeytinyağında kavurduğunuz soğanların üzerine küçük bir tavada önce kavurup sonra da havanda dövdüğünüz kimyonu ve küçük karelere böldüğünüz sivribiberi ekleyin. Pembeleşince bulgurunuzu ekleyip biraz kavurduktan sonra suyunu ekleyin. Dereotunun yarısını da koyduktan sonra pilavınızı kısık ateşte pişirin. Ben 5-6 parça kurutulmuş acı kırmızı biberi tüm olarak ekliyorum bu aşamada.Acı sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.

Diğer tarafta mantar ve kabaklarınızı incecik dilimleyin.Bunu yapmak için mandoline ihtiyacınız olacak, dilimlerin eşit kalınlıkta olması önemli. 1 kaşık tuz eklediğiniz kaynar suda kabak dilimlerini 1-2 dakika haşlayın.Pişmeli ancak diri kalmalılar.

Pişen kabak dilimlerini buzlu suyun içinde 1 dakika tazeleyin ve kurumaları için kağıt havlu üzerine alın. Dilimlediğiniz mantar ve kabakların üzerine kıyılmış sarımsak az tuz ve zeytinyağı ekledikten sonra tavada düşük ısıda hafifçe birkaç dakika pişirin. Pilav piştikten ve demlendikten sonra servis yapacağınız tabağa pasta halkasını yerleştirin, içine pilavınızı koyun.Kabak dilimlerini 2mm aralıklarla dizin.Halkanızı çıkarın,üzerine mantarlar,kırmızı biber ve taze dereotuyla süsleyin. 

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder