19 Eylül 2015 Cumartesi

Çilekli Çikolatalı Cheesecake


Çilek en sevdiğim meyvelerdendir ama mevsimi göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Yazdan kalan son çileklerle haftasonu için bu tatlıyı hazırladım..Sevdiğim herşey birarada; çilek ,cheesecake ve bitter çikolata..




Malzemeler:

Tabanı için:
150gr.Eti Burçak
70gr.Tereyağ
50gr.Kakao

İçi için:
900gr.Krem peynir (yarı yarıya labne katabilirsiniz)
3 yumurta+ 1 yumurta sarısı
200ml Krema
60g.Un
150gr.Toz Şeker
1 Paket Vanilya

Üstü için:
400gr.Çilek
100gr.Bitter Çikolata
50ml Krema (veya süt)
Tart jöle

Fırınınızı 160 derecede ısıtın. Tereyağınızı eritin ve rondoda parçaladığınız bisküviye kakaoyu ve tereyağını ekleyin.Kelepçeli bir kek kabının altına karışımı yayın,iyice sıkıştırdıktan sonra fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın..

Bir kasede krem peynirleri vanilya ve şekerle birlikte orta hızda çırpın.Unu eleyin  karışıma ekleyin.Yumurtaları  teker teker ekleyin.En son kremayı ekleyin(  2-3 çilek tanesini ince dilimleyip suyunu iyice süzdükten sonra bu karışıma ekleyebilirsiniz.) Karışımı  kenarlarını tereyağladığınz kalıbınıza dökün bir kaç kere hafifçe tezgaha vurun ki hava kabarcıkları kekinizi çatlatmasın. Kalan hava kabarcıklarını bir bıçak yardımıyla patlatın.Yüzey pürüzsüz olmalı.Ben kek kalıbını su almayacak şekilde  iki kat alimünyum folyoya sarıp fırın kabının içine sıcak su ekleyerek orta gözde yaklaşık 40-45 dakika pişiriyorum. 35 dakikadan sonra kekinizi kontrol edin üzeri hafifçe pembeleşmiş ortası yumuşak olmalı.

Benmaride çikolatalarınızı krema ekleyerek eritin. Yağlı kağıdın üzerine üst kısımlarını çikolataya batırdığınız çilekleri yerleştirip soğumaya bırakın. 

Cheesecake'iniz soğuduktan sonra ikiye böldüğünüz çilekleri ortadan başlayarak kenarlara doğru yerleştirin ,üzerine hazırladığınız jöleyi sürün.Orta kısmı ise çikolata kaplı çileklerle süsleyin.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder